Staatsloterij

18 Oct Staatsloterij

Staatsloterij

Informatie over de Staatsloterij

Eén van de beste Loterijen in Nederland is zonder twijfel de Staatsloterij. Deze loterij voert dan ook niet voor niets onze top 10 aan. De Staatsloterij is recht toe recht aan. U koopt een lot en kan daar eventueel de eindcijfers voor bepalen. Met dit nummer speelt u mee.


Ik wil meespelen


De staatsloterij organiseert 12 keer per jaar op de 10e van de maand een trekking. Daarnaast zijn er bij speciale gelegenheden extra loterijen. Zo is er bijvoorbeeld de Koninginnedagtrekking op 30 april en de Oudjaarstrekking op 31 december. Bij de Staatsloterij maakt u elke trekking kans op ruim 4,3 miljoen prijzen. U maakt onder meer kans op de gegarandeerde Hoofdprijs van € 1 miljoen. En voor slechts € 2,- extra per Staatslot speelt u ook nog eens mee voor de Jackpot van minimaal € 7,5 miljoen! Alle prijzen worden vrij van kansspelbelasting uitgekeerd. Als u aan deze trekking mee wilt doen, dient u vanzelfsprekend eerst een lot te kopen. Dit kan in de winkel, maar is een lot is ook heel eenvoudig online te krijgen.

Uitkeringspercentage

Het uitkeringspercentage van de Staatsloterij ligt het hoogste in Nederland. In 2010 bedroeg dit percentage 69.7% (bron: jaarverslag Staatsloterij). Een belangrijk deel van de overige 30,3% zit in de kosten voor de organisatie van de loterij en een deel wordt afgedragen aan de Nederlandse staat. Als u dus meespeelt met de Staatsloterij profiteren we daar eigenlijk met z`n allen van. Een deel van de omzet wordt namelijk afgedragen aan het ministerie van Financiën.

Prijzengeld

In 2010 keerde de Staatsloterij € 801.700.000,- aan prijzengeld uit. Als we daar de €37,900.000,- van Dayzers nog bij optellen, kommen we op een flinke som uit. In 2010 werden 11 personen (Multi) miljonair na het winnen van een miljoenenprijs in de Staatsloterij.

Loten kopen

Staatsloterij loten zijn te koop op 3412 plekken in Nederland. Daarnaast kunt u deze heel eenvoudig online aanschaffen. Hierbij kunt u ook gratis profiteren van ‘Mijn Staatsloterij’, waarmee u kunt meespelen via internet. De prijs per lot bedraagt €15,- en deze kunt u zowel in abonnementsvorm als los verkrijgen. Hieronder vindt u een overzicht van de te kopen loten.


Ik wil meespelen


Goede doelen

De Nationale Staatsloterij ziet de Nederlandse Staat als goed doel. De Nationale Staatsloterij, waaronder de Staatsloterij, Oudejaarsloterij, Jackpotspel en Dayzers vallen, droeg in 2010 €143,4 miljoen af.

Korte geschiedenis van de Staatsloterij

De Staatsloterij is de grootste loterij van Nederland en de organisatie vindt haar oorsprong 284 jaar geleden in het jaar 1726. In dat jaar werd de Generaliteitsloterij opgericht door de bestuurders van de zeven provinciën zodat de wildgroei aan kleine loterijen kon stoppen.

 Staatsloterij

Wist u dat?

  • Er vijf historische figuren op de staatsloten staan afgebeeld? Dit zijn Willem van Oranje, Frans Hals, Michiel de Ruyter, Joost van den Vondel en Aletta Jacobs
  • De Staatsloterij de enige loterij organisatie in Nederland is die door de European Lotteries is gecertificeerd voor het verantwoordelijk aanbieden van kasspelen.
  • U op 3412 plekken in Nederland loten kunt kopen maar dat deze ook hele eenvoudig online te verkrijgen zijn.
  • Het logo van de Staatsloterij symbool staat voor het uitwerpen van een spiering om een kabeljauw te vangen.

No Comments

Post A Comment